Ngöndro hétvége Dénessel - Becskén

Sziasztok!

Egy nagyszerű hétvégét töltöttünk el Becskén! Ngöndro hétvége volt Dénessel és ismét inspirációt kaptunk miért is jó, hogy rajta vagyunk az úton és milyen nagy ajándék egy ilyen lehetőség, hogy csinálhatjuk a Ngöndrot.
Már pénteken fantasztikus hangulat volt az akkor érkezőknek. Szombaton folytatás reggel 9-kor, mindenki elfoglalva saját gyakorlatával. Olyan sokan borultak hogy két helyiséget is elfoglaltak :)) Andi Gyöngyösről készítette a fincsi ebédet és annyian voltunk hogy csak felváltva tudtunk az asztalhoz ülni. (Szükség van a Marpa Házra, ezt már kinőttük.)
Ebéd után Sztupa túra, ez igazán jólesett - ledolgozni az ebédet és megtapasztalni milyen, ha saras az út és ha csúszkálva is de feljutottunk! A sár ellenére fürdőztünk a napsütésben és a szomszéd cicája (úgy néz ki mint Gárfild) csatlakozott hozzánk. Örült a sok meditáló embernek, aki kényeztette őt.
Délután ismét tudatunk csiszolása következett, majd a vacsi után Dénes tanítása  és a megunhatatlan téma: A ngöndro. Mindannyian úgy tapasztaltuk jó meghallgatni újra és újra ezt a témát, mindig mást megértve és életünk részévé tenni a Dharmát.
Másnap reggel 7.20-kor kezdtünk közös Karmapa meditációval és persze rögtön ébredés után pizsiben :)) no koffein&cigi és elképzelések. Karmapa áldása után reggeli, majd a megunhatatlan gyakorlás. A  kérdésekből is volt bőven és mindenki választ kapott rá.  Megtudtuk - van egy élet a ngöndro előtt és van egy utána. A napot ebéddel, majd sztupázással zártuk.

Elbúcsúztunk majd mi is hazafelé vettük az irányt. Az autóban min.20cm-rel a föld fölött éreztük magunkat. A hétköznapok után jó megtapasztalni, hogy a közös gyakorlás, az utazás mennyire össze tud minket hozni és barátokká tesz minket egy életen át!
    Legközelebb utazzunk együtt!

   A legjobbakat nektek!   Eszter - Nándi - Feca

Copyright © Buddhizmus, Szolnok